Pages

Saturday, July 11, 2009

Pinneaple Jam (Selai Nanas)

In English

Ingredient:

  • Pineapple
  • Sugar

Direction:

  • Peeled pineapple and dice
  • Bowl in the heat water ±5-10 minutes
  • Mix and added with sugar (ratio sugar and pineaple is 45:55), knead the dough
  • Heated in the bowl until 68% from the earlier dough
  • Added natrium benzoate 0,1% from total weight of fruit
  • Keep in sterilization bottle


in indonesian

Bahan:

  • Nanas
  • Gula pasir

Cara:

  • Bersihkan nanas dari kulit kemudian potong kecil-kecil dan rebus dalam air mendidih selama 5-10 menit
  • Blender dan tambahkan dengan gula pasir dengan perbandingan gula pasir dan berat hancuran buah adalah 45:55, aduk rata
  • Panaskan dalam panic hingga mencapai total padatan 68%
  • Bila perlu tambahkan natrium benzoate sebanyak 0,1% dari berat buah
  • Simpan dalam wadah steril, ditutup dan dibiarkan dingin

No comments:

Post a Comment